Ny styrelse i sametinget

Under torsdagen kunde Sametingets plenum efter långa förhandlingar välja en ny styrelse. En majoritet av plenums ledamöter valde en styrelse på fem . I den majoriteten finns inte Samelandspartiet med av skäl som vi har redogjort i vår röstförklaring under plenum.(vår röstförklaring kommer att finnas på hemsidan efter helgen)

Den nya majoriteten inom sametinget valde ledamöter till en fem-manna styrelse och valde också Sara Larsson till orförande efter omröstning mellan henne och Håkan Jonsson(JoF). Utfallet i röstningen blev 8 röster för Sara Larsson och 7 röster för Håkan Jonsson. I röstningen deltog inte Samelandspartiet, Samerna, Guovsonásti och den politiske vilden Ronny Svarto.

Sametingets styrelse:

  • Ordförande
    Sara Larsson, Min Geajjnu 
  • Håkan Jonsson, Jakt och fiske samerna
  • Karin Vannar, Guovsonásti
  • Helena Dådring, Skogssamerna
  • Josefina Lundgren Skerk, Jakt och fiske samerna