GRATTIS SVERIGE – MED DAGEN

Sveriges Kungahus
Bild 1 av 1
Prinsessan Estelle. Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se

Fredagen den 6 juni firas Sveriges nationaldag. Kungahuset.se uppdateras löpande under dagen.

Idag öppnar Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill Öppet slott på Kungliga slottet, Kungaparet besöker Ånge i Västernorrland och Kronprinsessparet närvarar vid en medborgarskapsceremoni i Solna innan hela Kungafamiljen samlas på Skansen för traditionsenligt firande som fortsätter med  en mottagning på Kungliga slottet innan nationaldagen avslutas med tapto på Logården

Det finns mycket annat ni kan läsa på kungahusets hemsida, bl.a.vilka som fått medaljförläningar  av olika dignitet. Docent Ingela Bergman, chef på Silver Museet i Arjeplog har  fått  Serafimerordens band, 8:e storleken  för  framstående insatser inom subarktisk landskapsforskning

Se vidare:  Utskriftsversion