Historiska övergrepp mot samer i kvällens (7/4) SVT Opinion Live

Historiska övergrepp mot samer i kvällens (7/4)  SVT Opinion Live

Publicerad 2016-04-07

I kvällens SVT Opinion Live debatt ska det debatteras övergrepp mot samer.

– Bra att prata om en vitbok, men vi ska inte glömma att det pågår övergrepp dagligen, menar Matti Berg, Girjas ordförande, som är en av debattörerna.

SVT Opinion Live klockan 22.00 i SVT 1 samt på SVT Play.

I kvällens debattprogram SVT Opinion Live kommer förutom Matti Berg även artisten Sofia Jannok, ärkebiskop Antje Jackelén och Jonas Gunnarsson (s) konstitutionsutskottet, debattera historiska och aktuella övergrepp mot samer och försoning i programmet som sänds klockan 22 i SVT 1.

Övriga ämnen i kvällens program är arga bankkunder möter Nordea efter Panama-skandalen. Kan medborgargarden få stopp på tafsandet? Med utsatta tjejer, journalisten Joakim Lamotte och dörrvakten Fadde Darwich. Programledare är Belinda Olsson.

Här kan du se programmet i SVT Play.