Pressmeddelande: Mats Berg – dubbla personer i Puoltsa

Pressmeddelande:  Mats Berg – dubbla personer i Puoltsa

20:át b.čuonjumánus/april 2017

Vallista till Sametingsvalet 2017

Det har framkommit att på plats 40 på Jakt och fiskesamernas lista 00256 finns en person som heter Mats Berg ( PUOLTSA). Personen i fråga kommer inte från den angivna orten utan från en kommun i Västerbotten. Det finns en uppenbar risk att denna person förväxlas med Sámiid Riikkabellodats toppkandidat Mats Berg som är en känd offentlig person och som potentiellt kan dra en hel del personkryss och därmed påverka valresultatet.

Sámiid Riikkabellodat uppmanar Jakt och fiskesamerna att hantera den uppkomna situationen
med förhoppning om att vi skall slippa agera i frågan.

Per-Olof Nutti
Ordförande Sámiid Riikkabellodat, 070- 212 91 34