Sök jobb på regeringskansliet – se annons nedan

Publicerad 2015-12-16

Annons – regeringskansliet

Handläggare till enheten för diskrimineringsfrågor
Stockholm

Är du en erfaren handläggare som vill arbeta med frågor som gäller det samiska folket? Då kan du vara den vi söker. Vi erbjuder ett omväxlande och spännande arbete i händelsernas centrum.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Dina arbetsuppgifter kommer att inriktas mot att utreda, analysera och handlägga frågor som rör det samiska folkets språk och kultur samt utveckling av sådana frågor. Även frågor inom enhetens övriga områden kan bli aktuella. I arbetsuppgifterna ingår att medverka i utrednings-, policy- och lagstiftningsarbete. Vidare innebär arbetet att bereda regeringsärenden, ta fram underlag till den politiska ledningen, utforma svar på frågor och interpellationer samt bidra med sakkunskap inom området. Arbetet innebär många kontakter såväl inom Regeringskansliet som med externa parter.

Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig med samhällsvetenskaplig examen och erfarenhet av arbete med frågor som rör det samiska folket och/eller frågor som rör nationella minoriteter. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom Regeringskansliet och av självständigt arbete med utarbetande av rapporter, skrivelser, betänkanden eller liknande.

Dina egenskaper
Du är saklig och flexibel samt har förmåga att snabbt sätta dig in i nya områden. Du har en god förmåga att prioritera. Du ska även ha mycket god analytisk och strategisk förmåga samt vara en van och självständig skribent. Du har god förståelse för kraven som ställs på ett arbete i en politiskt styrd organisation.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad till och med den 31 december 2016. Tillträde snarast efter överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om befattningen, kontakta enhetschefen Jenny Olausson, telefon 08-405 12 57, e-post: jenny.olausson@regeringskansliet.se. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggaren Ann-Marie Sahlström, telefon 08-405 15 78, e-post: ann-marie.sahlstrom@regeringskansliet.se. Fackliga kontaktpersoner är Matilda Berggren, SACO och Elisabeth Backlund, ST, vilka nås via Regeringskansliets växel 08-405 10 00.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg
senast den 20 december 2015.

Regeringskansliets uppdrag är att biträda regeringen i arbetet att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 600 personer, varav 600 utomlands. Kulturdepartementet, som är ett av tio departement, ansvarar för kultur- och mediefrågor, demokratipolitik och för frågor om diskriminering, nationella minoriteter och mänskliga rättigheter nationellt. Departementet ansvarar även för frågor om trossamfund och begravningsverksamhet, om det samiska folkets språk och kultur och om politiken för det civila samhället.

http://web103.reachmee.com/ext/I003/584/job?site=19&lang=SE&validator=60988ba3b4a8fb26b1d3dbdf5e1a013e&job_id=2835