Sámiid Riikkabellodat/Samelandspartiet bäst i test

Vilken hemsida är bäst och sämst av politiska partier. Hur står de sig när det gäller tillgänglighet, webbstandard och användbarhet i maj, 2021.

Webperf är en websida som testar  olika typer av hemsidor. Den testar bl.a månadsvis kategorin Politiska partier. Partierna som testas är  partier som sitter i Sveriges riksdag, får partistöd eller har representanter i Europa­parlamentet, även de som haft representanter de två senaste EU-valen, de som i senaste landstingsvalet klarat treprocents­spärren, samt de som valts in i någon kommun, vilket av någon anledning inkluderar två partier i Sametinget.

Från Sametinget är Sámiid Riikkabellodat/Samelandspartiet och Landspartiet  Svenska Samer(LPSS) med i topp 100 för maj månad.  Aktuellt genomsnitt för totalbetyg: 3.2 av 5 den aktuella gäller 10 minuters läsning den 5 maj 2021.

SáR hamnade på 69 plats med totalbetyget 2.869 och Landspartiet Svenska Samer hamnade på 90 plats med totalbetyget – 1.898. SáR slår bl.a Sverige­demokraterna (SD) hemsida som hamnade plats 75 med 2.769 poäng.

https://webperf.se/reports/2021-maj-politiska-partier/